The Hives, och respekt i fotodiket?

Inledningsvis tänkte jag berätta att jag skapat en kategori som heter: I fotodiket. Där kommer jag skriva inlägg om saker som händer i fotodiket. Good and Bad.

Jag fotograferade The Hives i lördags. Sjukt roligt band, de hoppar och stojar. Dock är det också ett populärt band att fotografera, jag var som vanligt enda kvinnan i diket. Något av de första saker jag fick lära mig när jag började fotografera konserter var att man skulle ha respekt för andra fotografer, inte knuffas eller ställa sig framför någon annans kamera. Detta var musicstage(de som jag fotograferar åt) väldigt tydliga på. Och för mig kändes det självklart. Jag har då och då stöt på fotografer som råkat stöta till mig(eller jag dem) men man säger alltid förlåt genom en blick eller gest.

MEN i lördags, då kastade sig sångaren i The Hives in i publiken, jag var långt ifrån att få en direkt bra bild men jag knuffade mig inte fram eller kastade mig framför någons kamera. Sedan gör sångaren en liknade sak på sidan av scen jag stod på, jag hann ta några bilder till två manliga fotografer kastar sig framför mig och min kamera. Min reaktion var att skrika SVIN!!!, vilket jag också gjorde ilsket men ångrade mig direkt för att det var ju inte direkt respektfullt. De hörde ingenting, för de för fullt upptagna med att vara män. Ta plats och ge mig skuld känslor för jag kallat dem svin efter de förstört min chans på en bra bild. Aja. Frågan jag vill kasta ut i världen med detta är: Vad är respekt? Och när är det okej att sabba för andra för att ge sig själv en knuff? Och är det i dessa situationer, när en bra bild handlar om sekunder, okej att knuffa och själviskt ta sig fram?

DSC_1705 DSC_1784 DSC_1788

Annonser

3 kommentarer on “The Hives, och respekt i fotodiket?”

  1. Koffe skriver:

    Men du ska inte känna skuldkänslor för denne drummel. Så för all del. Go Ahead, Vräk ut dig svin. I don’t mind. Det är inte så att han är ambassadör för alla män.

  2. Björn skriver:

    Kan man knuffa sig fram utan att göra det på andras bekostnad? I fotodiket är det kanske väldigt svårt. Jag har bara varit i fotodiken där jag samsats med 1 eller 2 andra fotografer så då var det ju inte svårt att samsas.. men om man är en duktig konsertfotograf tycker jag (hoppas jag) att man inte behöver trycka ner andra för att ta bra bilder själv…


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s